Letselschade claimen: de beste manier

Geplaatst op

 

Wanneer iemand nalatig is geweest in het verkeer en verwijtbaar een ongeluk veroorzaakt of wanneer een werkgever de veiligheidsvoorschriften niet hanteert en daardoor op de werkvloer een ongeluk ontstaat, dan spreken we over letselschade wanneer jij of iemand anders lichamelijke en/of materiële schade daarvan ondervindt. 

We hopen dat je nooit letselschade zult krijgen, maar wanneer het wel zo is in de toekomst, dan willen we met deze blog je adviseren over hoe je het beste om kunt gaan met deze vorm van schade. 

Hoe kan ik het beste letselschade claimen?

In vele gevallen zul je wanneer je letselschade hebt je voornamelijk willen richten op je herstel. Dit laatste wordt bemoeilijkt wanneer je helemaal je toe moet leggen op het je eigen maken van een juridisch jargon en een procedure op moet starten om je letselschade vergoed te krijgen. Het is natuurlijk veel gemakkelijker wanneer je experts dit voor je laat doen omdat je op deze manier zelf er geen omkijken naar hebt en ook veel betere resultaten bereikt. Wij raden je aan om een letselschadebureau in de arm te nemen die de claim voor jou af hadden. Dat is echt de beste manier om letselschade te claimen. 

Hoe gaat de procedure in zijn werk? 

Wij raden mensen altijd aan om direct na het ongeval indien mogelijk bewijsmateriaal te verzamelen, zoals foto’s van de plaats van het ongeluk en een duidelijk overzicht van de geleden schade, zowel in materiële als in immateriële zin. Het is belangrijk dat het heel duidelijk vast komt te staan dat er een tegenpartij is die nalatig is geweest en dat er een schadeclaim geëist kan worden. Het is belangrijk dat je juridische dossier volledig is zodat het letselschadebureau jou kan helpen, ze willen namelijk eerst duidelijk hebben of je daadwerkelijk recht hebt op een schadeclaim. Ze werken in vele gevallen met het volgende systeem: wanneer je de schadeclaim niet toegewezen krijgt, dan hoef je niet te betalen. En wanneer je de schadeclaim wel toegewezen krijgt, dan zijn de juridische kosten ingecalculeerd in de schadevergoeding. Met dit systeem zul je dus nooit zelf uit eigen zak de juridische kosten voor de bemiddeling hoeven te betalen. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Check onze blogs over communicatie!

Contactgegevens

Via info @ daniellecommuniceert.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden