Trainingen

Ik ontwikkel en geef trainingen op het gebied van communicatie en persoonlijke ontwikkeling. De trainingen zijn oplossingsgericht en persoonsgericht. Dat betekent dat je in de trainingen dingen leert waar je in je dagelijks werk daadwerkelijk mee vooruit kunt door je eigen mogelijkheden te vergroten.

Beter functioneren op het werk

Dit kan alleen als de training precies aansluit op de werksituatie en vragen van de deelnemers. Daarom gaat aan de training een uitgebreide intake vooraf waarin zowel opdrachtgever als deelnemers hun problemen, wensen en doelen kunnen bespreken. Tijdens de training wordt gewerkt met herkenbare praktijksituaties. Dat maakt het leuk, spannend en praktisch.

Weten, willen, kunnen en doen

In de trainingen wordt gewerkt volgens het even simpele als wezenlijke principe van: ‘weten, willen, kunnen, doen’. Er is veel ruimte om te oefenen, omdat ik ervan overtuigd ben dat als mensen ervaren (bewustzijn) dat bepaalde theorieën en vaardigheden werken, ze gemotiveerd raken om zich daar (verder) in te bekwamen en deze vervolgens ook echt toe te passen in de praktijk.

Ik gebruik de volgende technieken en methodes: rollenspellen, NLP, RET, Gestalt, spelvormen, dvd-opnames.

Voor alle trainingen geldt dat ze gemaakt en gegeven worden met liefde, met aandacht voor de personen, resultaatgericht, soms confronterend, altijd dynamisch. Ik creëer een alerte sfeer waarin de deelnemers zichzelf kunnen zijn en dingen kunnen uitproberen. Fouten maken mag en schitteren ook!