Je wilt natuurlijk altijd dat je post goed aan komt. Of het nou een brief, een kerstkaartje of een groter pakket is. Vooral bij grotere pakketten vraagt de verzending vaak wat meer aandacht, aangezien deze niet in een standaard brievenbus of postbus passen en er spullen van grotere waarde in kunnen zitten. In deze blog geven we je een aantal tips die goed van pas komen bij het verzenden van zakelijke pakketten.

Verpak het pakket goed

Bij het versturen van een pakket is het belangrijk om alles goed te verpakken. We raden het dan ook aan om nieuwe dozen te gebruiken. Bij oude dozen heb je de kans dat ze minder stevig zijn geworden en dat er nog oude labels en barcodes op de doos staan. Zo loop je de kans dat je pakket de verkeerde kant van het land opgaat en het proces vertraging oploopt.

Daarnaast is het slim om een doos van het juiste formaat te gebruiken. Je kunt eventueel opvulling gebruiken, zodat de producten stevig in de doos blijven zitten tijdens het vervoeren.

Vergelijk vervoerders

Er zijn verschillende partijen die pakketten voor je kunnen versturen. Door het grote aanbod kan het helpen om de tarieven te vergelijken bij een onafhankelijke partij. Zo weet je zeker dat je niet teveel betaalt voor het versturen van je pakket. Vooral wanneer je wat vaker een pakket op de post doet als bedrijf zijnde, kan dit uiteindelijk erg veel geld schelen.

Verstuur met Track & Trace

We raden het te allen tijde aan om pakketjes te versturen met Track & Trace. Ook al zul je bij de meeste verzenders wat moeten bijbetalen, het verzenden met een Track & Trace code staat veel professioneler. Daarnaast kunnen klanten rekening houden met wanneer ze het pakketje thuis kunnen verwachten. Voor jezelf heb je ook gewoonweg meer zekerheid dat de verzending juist gaat verlopen.

Verzeker het pakket

Vooral bij het versturen van pakketten die een hoge waarde vertegenwoordigen is het slim om deze te verzekeren. Mocht het pakketje dan gestolen worden, vermist raken of beschadigen dan ben je in ieder geval verzekerd tegen deze kosten. Ook hierbij geldt dat het verzekeren van je pakket wel wat extra kosten met zich meebrengt. Toch wegen deze kosten niet op tegen de kosten die je kwijt bent als je pakketje vermist raakt en je het niet hebt verzekerd.