Deze drie MBO vacatures in het onderwijs zijn super interessant

Veel werkzoekenden denken dat er weinig MBO vacatures in het onderwijs zijn. De algemene gedachte is dat je alleen het onderwijs in kunt met minimaal een HBO-opleiding, zoals de PABO of een andere lerarenopleiding. Gelukkig klopt dat niet en kun je ook met een MBO opleiding prima terecht in het onderwijs. In dit artikel worden de drie meest populaire en interessante onderwijsvacatures op MBO-niveau uitgelicht.

De parel onder de MBO vacatures in het onderwijs

Als het altijd al jouw droom was om voor de klas te staan, is de functie van onderwijsassistent (ook wel klasse assistent genoemd) echt iets voor jou. Onderwijsassistenten worden zowel in het basisonderwijs als in het voortgezet en speciaal onderwijs ingezet. Je taak als onderwijsassistent is voornamelijk om de verantwoordelijke docent te ontlasten. Dit doe je door bijvoorbeeld praktische dingen te regelen voorafgaand en tijdens de les. Denk hierbij onder andere aan het voorbereiden van scheikundige experimenten tijdens het vak scheikunde op de middelbare school. In het speciaal onderwijs helpt de klasse assistent ook mee om de klas rustig te houden. Daarnaast helpt de assistent leerlingen met hun opdrachten.

Werken met de kleinste kinderen

Houd je er van om met kleine kinderen te werken? Kijk dan eens naar de MBO vacatures in het peuter en kleuter onderwijs, ook wel het kinderdagverblijf of de kinderopvang genoemd. Als pedagogisch werker. Je begeleidt en verzorgt kinderen tot de leeftijd van drie á vier jaar. Na jouw liefdevolle begeleiding zijn de kinderen helemaal klaargestoomd voor de basisschool. Als pedagogisch medewerker krijg je dagelijks een flinke dosis liefde in de vorm van knuffels, kusjes en mooie tekeningen.

Een manusje van alles

Voor de klussers die ook van kinderen houden is het beroep van conciërge perfect. Voor het vak conciërge zijn echter niet veel MBO vacatures in het onderwijs. Iedere school heeft namelijk maar één of twee conciërges nodig en daarom zijn de beschikbare banen snel vergeven. Een conciërge regelt veel dingen op de achtergrond en voert veel voorkomende reparaties en klussen uit. Hij of zij is een belangrijke schakel in de facilitaire dienst van iedere school. Regelmatig hoef je als conciërge niet alle vervelende klussen zelf op te knappen. Er zijn namelijk altijd wel een paar leerlingen die strafcorvée moeten doen.

Na een MBO-opleiding in het onderwijs kiezen veel studenten er voor om door te leren op HBO niveau. Na het afronden van de PABO of een lerarenopleiding wordt je als docent echt verantwoordelijk voor een schoolklas.

Bron: https://www.nivvo.nl/