Ben je net je eigen bedrijf begonnen? Dan merk je al snel dat er meer bij komt kijken dan alleen producten verkopen. Tegenwoordig is het niet meer van belang om een fysieke winkel te hebben. Een online winkel kan soms zelfs beter lopen dan een fysieke winkel. Wel is het hierbij belangrijk dat je een aantal onderdelen op orde hebt. Wat zijn die onderdelen en wat kan je doen om die op orde te hebben? De focus ligt hierbij om je e-commerce strategie op orde te krijgen.

Wat is een e-commerce strategie?

E-commerce staat voor elektronische handel. Dit betekent dus dat je een strategie opstelt om je online handel op orde te krijgen. De meest voorkomende vorm van online verkoop gebeurt via een eigen webshop, maar dit kan natuurlijk ook via andere kanalen.

 

De grootste voordelen van het gebruik van een online verkoopkanaal is dat je klanten eigenlijk 24/7 in je winkel kunnen kijken. Dit is bij een fysieke winkel natuurlijk niet het geval. De klant kan ook erg snel en wanneer het hem of haar uitkomt een transactie afhandelen.

 

Om je e-commerce strategie op orde te hebben moet je over een aantal onderdelen nadenken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kortingsacties, diverse advertenties, je prijsstrategie en ga zo maar door.

 

Pas je snel aan

Binnen e-commerce is het belangrijk dat je je snel aanpast. Het is nu bijvoorbeeld belangrijk dat je website goed bereikbaar is via de telefoon. De meeste aankopen worden namelijk tegenwoordig vaker via de mobiel gedaan. Het is ook zeker een aanrader om als beginnende ondernemer gelijk uw website beschikbaar te hebben voor mobiele apparaten. Een applicatie is natuurlijk ook ideaal maar kan redelijk hoog in de kosten oplopen. Dit kan dus in het begin nog onmogelijk zijn.

 

Omdat je online verkoopt, kan je ook veel gegevens verzamelen van je klanten. Dit kan ook met diverse SEO-campagnes.

 

Om toch een persoonlijke relatie op te bouwen met u klanten, kunt u e-mail marketing gebruiken. Hiermee kunt u persoonlijke en op maat gemaakte mails versturen. Zo geeft u uw klant toch de persoonlijke aandacht die zij graag willen hebben.