Als je als expat gaat werken in het buitenland, dan krijg je te maken met een hoop nieuwe dingen zoals je leefomgeving, je werk en de taal. Hetzelfde geldt ook voor jou als er binnenkort een aantal expats komen werken binnen jouw bedrijf. De eerste tijd moet je in alle gevallen even de tijd nemen om te wennen. Maar er zijn ook een paar dingen waar je als expat actief mee aan de slag kunt, zoals het leren van de taal van het land waarin je nu werkzaam bent.

Boeken, tijdschriften en series

Je kunt in het buitenland online blijven kijken naar je geliefde Nederlandse series. Maar om aan de taal te wennen raden wij je ook zeker aan om de series en tv-programma’s te bekijken van het land waarin je nu werkzaam bent. Dit helpt je niet alleen bij het verbeteren van de uitspraak, maar op de duur zal je ook steeds beter begrijpen wat er gezegd wordt en heb jij ook iets om over te praten met je collega’s bij het koffieapparaat. Werk ondertussen ook aan je schriftelijke ontwikkeling en lees ook boeken en tijdschriften in deze taal.

 

Praatjes en borrels

Een nieuwe taal leer je door er zoveel mogelijk mee aan de slag te gaan. Daarom is het verstandig om ook het liefst de hele tijd te proberen om te communiceren in deze taal. Zoek daarom ook zoveel mogelijk contact met je collega’s. Maak tijdens de pauzes een praatje en ga na werktijd met ze naar een bar om een drankje te doen. Zo leer je niet alleen op een leuke en ontspannen manier de taal, maar maak je ook nog eens nieuwe vrienden.

Volg een taalcursus

Heb je wat meer ondersteuning nodig om de nieuwe taal te leren? Ga dan in de buurt op zoek naar een instituut voor een taalcursus. Binnen een paar dagen wordt het taalniveau al naar een heel ander level getild. Ben je leidinggevende binnen een bedrijf en wil jij je expats graag een taalcursus Nederlands laten volgen? Dan kan bijvoorbeeld bij Babel in Utrecht. Zij bieden cursussen op maat aan, zodat er altijd een geschikt programma is.