Iedereen kent wel iemand in zijn omgeving die doodsbang is voor de tandarts. Ze gaan al jaren niet naar de tandarts maar weten eigenlijk dat ze wel weer moeten gaan. Op kort termijn zie je misschien niet in hoe erg het is om niet naar de tandarts te gaan, maar op lange termijn kan het toch veel schade met zich meebrengen.

 

Periodieke controle

Het is van belang dat je minimaal 1 keer per 8 maanden naar de tandarts gaat. Dit is vaak een korte check. Zo kan de tandarts zien of je bepaalde mondproblemen hebt of dat deze op opkomst zijn. Je wilt namelijk niet rondlopen met gaatjes of een ontsteking in je mond. Dan moet je namelijk heel veel lekkere maaltijden missen.

Ook maakt de tandarts je gebit schoon tijdens de periodieke controle. Zo wordt het tandplak weggehaald zodat je tanden weer helemaal schoon zijn.

 

Onderhoud

Jammer genoeg is 1 keer in de 8 maanden naar de tandarts gaan niet genoeg. Je moet het zelf ook nog onderhouden. Dit betekent minimaal 2 daags poetsen en ook elke dag flossen en stoken.

 

Ook voor kinderen is de tandarts erg belangrijk. Het komt al vaker voor dat ouders hun kinderen niet naar de tandarts brengen waardoor het gebit al snel erg slecht is. Dit betekent zelfs dat sommige kinderen al een kunstgebit moeten. De kinderen voelen vaak ook de angst van de ouders aan. Als je als ouder zijnde je kind aanleert om naar de tandarts te gaan, zal het kind dit gedrag oppikken.

 

Schade

Wachten tot de schade echt heel erg is? Dat is zeker een aanrader. De meeste mensen proberen de tandarts zo lang mogelijk uit te stellen tot dat ze er niet meer omheen kunnen. Hierdoor kunnen de kosten ook hoog oplopen. Daarnaast kan dit ook een zwaardere ingreep zijn omdat je er zo lang mee hebt rondgelopen. Door er vroeg bij te zijn, kan de tandarts het vaak snel oplossen.

 

Nog opzoek naar een goede tandarts? Ga dan naar tandarts Amstelveen.