Of je nou werkt bij een grote international, of onderdeel bent van een kleinschalig bedrijf: een goede onderlinge communicatie is altijd belangrijk. Dit helpt jou en je collega’s niet alleen om de dagelijkse werkzaamheden goed uit te kunnen voeren, maar bevordert ook nog eens de sfeer. De communicatie binnen jouw bedrijf kan je zelf heel eenvoudig verbeteren door middel van een meeting aan het begin van de dag, door gebruik te maken van een aantal tools of huur een specialist in die jouw team een eind op weg kan helpen voor het verbeteren van de communicatie.  

Samen opstarten

Vind je het lastig om het overzicht te houden van de uitgevoerde werkzaamheden? Of weet je de helft van de tijd eigenlijk niet waar iedereen mee bezig is? Dan raden wij je aan om dit elke dag even ‘s ochtends met elkaar te bespreken. Dit idee is overgewaaid vanuit Amerika waar een start-up tot de routine behoort. Tijdens deze start-up vertel je kort en bondig wat je gisteren hebt gedaan, wat je vandaag gaat doen, wat je doelen zijn en of je ergens nog hulp bij nodig hebt van een collega.  

 

Gebruik handige tools

Heb je geen zittende baan en is jouw team bijvoorbeeld werkzaam tijdens evenementen? Dan is ter plekke communiceren via e-mail niet geschikt. Je kunt elkaar wel bellen om steeds contact met elkaar te houden als je bijvoorbeeld meerdere stands hebt, maar door het lawaai op de achtergrond loop je grote kans dat jullie de oproepen van elkaar missen. In dit geval kan je ervoor kiezen om een walkie talkie te gebruiken. Met deze toestellen staan jullie steeds met elkaar in verbinding en hoor je het duidelijk wanneer er tegen je wordt gepraat. Tegenwoordig zijn er genoeg varianten beschikbaar voor professioneel gebruik, zoals een Kenwood portofoon. Het merk biedt verschillende varianten portofoons aan, zowel voor grote als kleinere bedrijven.

 

Huur een coach in

Bij de communicatie binnen een team komen er ook nog andere dingen kijken, zoals elkaar feedback geven en conflicten oplossen. Om hier op een goede manier mee om te gaan, kan het lonen om een coach in te huren die dit soort zaken met het hele team bespreekt. Op deze manier wordt het ook mogelijk om een manier van communiceren te introduceren die jullie allemaal prettig vinden. En dat komt de kwaliteit van de werkzaamheden ook absoluut ten goede.