Als ondernemer is het van groot belang gezonde financiële situatie te hebben. een onderneming valt of staat tenslotte door meer geld binnen te krijgen dan eruit gaat. dit kan op twee manieren worden gerealiseerd. Enerzijds kan er meer worden verdiend, of anderzijds kan er meer worden in deze blog geven we je een aantal handige methode hoe je kunt besparen in je onderneming.

Besparen op personeelskosten

In veel gevallen is personeel de grootste kostenpost van elke organisatie. Dit betekent dan ook dat juist hierop het meeste kan worden bespaard. Dit kan door te investeren in automatisering. Hierdoor worden verschillende werkzaamheden die voorheen door personeel werden uitgevoerd, nu uitgevoerd door machines en applicaties. Aangezien machines en applicaties geen salaris vragen, nooit ziek zijn en ook nooit met vakantie gaan, kan dit een enorme besparing opleveren voor je onderneming. Houd er echter wel rekening mee dat je niet zomaar iedereen mag ontslaan. Twijfel je over of je je personeel mag ontslaan? Neem dan een arbeidsrechtadvocaat in de hand.

Outsourcing

Er is ook een andere manier waarop je kunt besparen met betrekking tot het personeel. Het is tegenwoordig vrij normaal om een groot deel van de werkzaamheden die op afstand uitgevoerd kunnen worden, uit te besteden aan bedrijven of personen buiten de organisatie. Dit kan kosten besparen wanneer het werkzaamheden betreft die niet met een grote regelmaat uitgeoefend dienen te worden, bijvoorbeeld een administratiekantoor.

Neem een boekhouder aan

Als derde tip geven we je mee dat het handig kan zijn om een boekhouder aan te nemen. Wanneer je specifiek iemand hebt die in zijn geheel verantwoordelijk is voor het bijhouden van de financiële administratie, kan het ervoor zorgen dat je op termijn dingen zult zien waar geld bespaard kan worden. Het is dan wel van belang dat je in acht neemt dat het geld wat je hiermee bespaart meer oplevert, dan wat de boekhouder kost aan salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden.

BV oprichten

Het kan ook financieel voordelig zijn om te kiezen voor een andere soort rechtspersoon voor je onderneming. Zo is het tegenwoordig in Nederland stukken eenvoudiger om een BV op te richten. Het is bijvoorbeeld niet meer nodig om een groot geldbedrag op de rekening te hebben staan of aan andere lastige criteria te kunnen voldoen. Een BV oprichten is zelfs eenvoudig online te doen bij verschillende aanbieders. Dit kan aardig wat belastingvoordeel opleveren.