Veel managers vragen zich af wat de daadwerkelijke voordelen van teambuilding zijn. Een aantal misvattingen over teambuilding daargelaten, weten de meesten dat het in ieder geval leuk is. Als je niet hebt deelgenomen aan een professioneel gefaciliteerd programma, is het logisch dat je misschien een beetje sceptisch bent. In deze door cijfers gedreven wereld is het verleidelijk om te denken aan de voordelen van teambuilding in meetbare maten. Ik zou je echter willen vragen om deze mentaliteit even los te laten en in plaats daarvan na te denken over zaken die minder tastbaar zijn, maar nog steeds erg voordelig voor het bedrijf: meer goodwill kweken, betere communicatie, meer betrokkenheid en gelukkigere medewerkers. Hier zijn enkele redenen waarom je zou moeten investeren in teambuilding voor je organisatie.

Verbeter de communicatie

Op het werk is een groot deel van onze communicatie routinematig en verbergt vaak een aantal van de diepere problemen met de manier waarop we communiceren. Teambuildingactiviteiten helpt bij het aanpakken van bepaalde tekortkomingen. Nabesprekingen zijn een geweldige manier om uit te zoeken wat wel en wat niet werkt op het gebied van communicatie binnen een groep. Zijn de instructies te vaag? Is er niet genoeg ruimte voor discussie? Worden er tegenstrijdige berichten verstuurd? Wat wordt er goed gedaan?

Bouw vertrouwen op

Vertrouwen is een lastige zaak; het is iets wat typisch verdiend wordt in plaats van zomaar gegeven en vaak kan het een lange tijd en een veel interacties vereisen om het te bouwen. Daarom zijn teambuilding-oefeningen zo’n geweldige manier om vertrouwen op te bouwen. Dit proces wordt in wezen samengeperst tot een paar uur aan intensieve, vertrouwenwekkende activiteiten. Dit kan enorm voordelig zijn voor nieuw gevormde teams, zoals cross-functionele groepen die niet regelmatig op elkaar vertrouwen tijdens hun normale werkdag, of externe teams die geen kantoorruimte met elkaar delen. Vertrouwen bevordert de samenwerking tussen medewerkers en draagt in grote mate bij aan de tevredenheid van medewerkers.

Ontdek nieuwe vaardigheden en talenten

Een ongelooflijk interessant en vaak over het hoofd gezien voordeel van teambuildingprogramma’s is het vermogen om verborgen vaardigheden te onthullen of latente talenten aan de oppervlakte te brengen. Door groepen te laten deelnemen aan een verscheidenheid aan verschillende soorten uitdagingen, tonen teamleden vaak nieuwe talenten aan hun collega’s, zoals leiderschapsvaardigheden, strategische bekwaamheid en consensusvorming. Het kan zijn dat de financieel manager van je divisie een getalenteerde kunstenaar is. Of dat een van je softwareontwikkelaars ook een ervaren muzikant is. Terwijl sommige verborgen vaardigheden het bedrijf ten goede kunnen komen, geven andere ons meer inzicht in het leven van onze medewerkers en versterken zo de banden.