Het is altijd spannend om met een nieuwe baan te beginnen. Niet alleen omdat je het graag goed wil doen bij je nieuwe werkgever, maar ook omdat je te maken krijgt met nieuwe collega’s. Vind jij het uiterst belangrijk dat je nieuwe collega’s een goede eerste indruk van je krijgen? Lees dan snel verder, want op deze pagina lees je wat je kunt doen om je nieuwe collega’s positief over je te laten denken.

Draag de juiste kleding

Welke eerste indruk je achterlaat, is grotendeels afhankelijk van de kleding die je draagt. Denk daarom goed na over de outfit die je op je eerste werkdag wil dragen. Kijk eens naar de cultuur van het bedrijf waar je wil gaan werken. Wat voor kleding past hierbij? Heb je de juiste kleding voor jouw eerste werkdag nog niet in huis, dan bestel je deze online. Kies bijvoorbeeld voor Gant kleding online kopen en je hebt de perfecte outfit voor je eerste werkdag in een mum van tijd in huis.

Stel je netjes voor

Sommige mensen stellen zich alleen voor aan de mensen die op hun afdeling werken. Logisch, maar ook zonde. Want waarom zou je je niet aan iedereen voorstellen? Het is nooit verkeerd om je aan iemand voor te stellen, ook als je deze persoon nooit meer ziet. Stel je daarom gewoon aan iedereen voor en je laat zien dat je enthousiast én beleefd bent.

Neem een lekkernij mee op je eerste dag

Een lekkere snack doet het altijd goed. Om de harten van je collega’s te winnen, kun je een taart, koeken of andere lekkernijen meenemen op je eerste werkdag. Zelfs met een eenvoudige snack voor bij de koffie kun je jouw eerste indruk bij je collega’s aanzienlijk verbeteren.